facebook-logo-2015aCu peste 1,2 MILIARDE de înscriși în toată lumea, Facebook reprezintă Rețeaua Socială cea mai utilizată în absolut. Îl utilizează circa 1/6 din populația mondială.

Principala diferență între Facebook și alte Rețele Sociale este că, contactele sunt adevărate. Sunt de obicei persoane care se cunosc în viața reală. Sunt prieteni, rude, colegi de servici, cunoștințe.

Ceea ce postezi pe Facebook este destinat a fi judecat și comentat, cu sau fără de tine. Pentru acest lucru Facebook este Socialul care se adaptează cel mai bine așa zisului ” Principiu de Probă Socială”.

Majoritatea persoanelor sunt dispuse a se interesa de ceva, numai dacă mulți alții o fac, prietenii lor în primul rând.

Principiul de Probă Socială este una dintre strategiile de marketing cele mai eficiente.

În modul cel mai simplu Proba Socială se concretizează în fraze de tipul: ”Cunosc o persoană care o face, care a fost, care o folosește, o utilizează cutare, ecc”.

Aceasta reprezintă așa zisa ”Probă Socială ” fără de care majoritatea persoanelor nu decid. Este pentru acest motiv că Facebook ne arată întotdeauna ”like-urile” prietenilor noștri.

 

Folosește imaginea de Copertă pentru a face Branding

Spre diferență de alte Sociale,  pe Facebook nu există un cuprins cu vizibilitate imediată în care să vorbești despre tine și de ceea ce faci. Poți utiliza secțiunea de informații dar nu este imediat vizibilă.

Pentru acest motiv, ne vom limita pur și simplu a pune în evidență Brand-ul de Smalfiland adăugând imaginea de copertă a societății care conține logo-ul nostru.

Poți copia imaginea de copertă care conține logo-ul de Smalfiland de pe oricare din profilurile de Facebook a Smalfers celor mai activi.

Dacă ești în imposibilitate de a utiliza profilul tău de Facebook sau pur și simplu nu vrei să-l folosești pentru a face marketing, poți crea un profil paralel dedicat exclusiv activității de Afiliat Smalfiland.

 

Cum să ajungi propriul Target pe Facebook

Ca de obicei, înainte de a începe de a intercepta publicul tău pe Facebook trebuie întotdeauna să te întrebi:

 1. Care este target-ul meu de referință?
 2. Unde pot să-l găsesc?

Modul cel mai bun pentru a ajunge Target-ul tău este acela de a intra în numeroasele grupuri prezente pe Facebook digitând cuvintele cheie relative la activitatea ta în câmpul de căutare sus în stânga.

Dacă grupurile sunt deschise, pentru a te înscrie va fi suficient să faci clic pe ”Înscrie-te în Grup” în timp ce pentru grupurile închise va trebui să aștepți ca moderatorul să accepte cererea ta.

Odată înscris în grup poți aplica două diferite strategii de Marketing:

 1. Poți posta un articol al tău în fiecare grup de interesul tău.
 2. Cere prietenia tuturor celor înscriși în aceste grupuri deoarece au aceleași interese ca și tine. Aparțin exact Target-ului pe care îl cauți. Interesul lor coincide cu al nostru… a face rețea socială.

Folosește grupurile pentru a mări Rețeaua ta Online și pentru a mări Punctajul tău de Calitate care pe Facebook valorează 7 puncte pentru fiecare contact. Dar nu exagera…

 • Nu posta mai mult de un articol la săptămână în grupuri deoarece ai putea fi considerat ca spammer și să fii exclus din grup;
 • Nu cere mai mult de 10 prietenii zilnic deoarece Facebook blochează profilurile celor care fac prea multe cereri de prietenie într-o perioadă de timp restrâns. Începe de la cei cu care ai prietenii în comun.

 

Creează primul tău Eveniment pe Facebook

Pentru a publica ceea ce facem și ceea ce noi propunem, Robowos va publica un articol al tău pe pagina de Facebook zilnic.

Un alt mod de a face publicitate gratuit, simplu și eficient pe Facebook este de a utiliza instrumentul ”Evenimentelor”.

Pentru a crea un ”Eveniment Publicitar” este de ajuns de a clica pe butonul ”altul”, apoi pe ”eveniment” și apoi pe ”CREEAZĂ EVENIMENTUL”. Deci inserează aceste câmpuri:

 • NUME: Titlu care să captureze atenția și să stârnească interesul.
 • DETALII: Introdu o descriere mai detaliată a Evenimentului tău, încercând de a da întotdeauna un bun motiv pentru a participa.
 • UNDE: România;
 • CÂND: Introdu o dată pe termen scurt (de 2 până la 3 zile);
 • PRIVACY: Inserează ”Publică”.

Introdu alte informații eventuale cerute și fă clic pe ”CREEAZĂ”, inserează imaginea de copertă și postează un articol care explică detaliile și care să conțină ”chemarea la acțiune”.

Îți rămâne un singur lucru de făcut: de a invita toți prietenii tăi cu un singur clic!

Pentru a evita pierderea de timp pentru a invita prietenii unul câte unul, există o aplicație numită ”Select All Fb”, iată cum se face:

 1. Du-te pe Google și inserează” Chrome Web Store”
 2. Fă clic pe Chrome Web Store și vei intra în Store
 3. Inserează ”Select All Fb” în motorul de căutare intern
 4. Găsește ”Select All Fb” versiunea gratuită
 5. Descarc-o, instaleaz-o și va apărea în bara de sus în dreapta
 6. Odată creat Evenimentul fă clic pe ”invită”
 7. Ulterior fă clic pe aplicația care o găsești sus în dreapta în bară
 8. Fă Clic pe ”execută” și contactele tale vor fi invitate
 9. Închide fereastra care te invită a face altceva
 10. Vei vedea toate contactele tale marcate, controlează și trimite.

Complimente… Cu un singur clic ai adus la cunoștință Evenimentul tău la mii de persoane.

 

Unde te conducem? Scenarii și perspective …

Cu acest pas se închide argumentul ”Rețelelor Sociale”. Suntem prezenți ca nici un altul pe 4 cele mai puternice Rețele Sociale mondiale, nu avem nevoie de altceva în ceea ce privește Social Marketing Automatizat.

În WOS-ul tău , în secțiunea NETWORK ONLINE, este prezentă o tabelă de numere, care fiecare din noi reușește a exprima ca singur și forța care cu toții împreună reușim a exprima în total.

Este inutil a spune că, cu cât va crește numărul total de contacte, cu atât va crește capacitatea noastră de a penetra pe piață cu strategii care alți experți de marketing nici măcar nu visează.

Este pentru acest motiv că, cu cât va fi mai mare personalul tău Network Online, cu atât va fi mai mare Societatea ta personală și majoră va fi compensarea care-ți va fi recunoscută în baza ”Punctajului de Calitate”.

Angajamentul tău, angajamentul nostru,trebuie să fie cel care va face să crească acest număr total zi după zi, lună după lună, pentru a face în modul de a avea o puternică industrie de marketing.

 

Un călduros salut de la Michele Santise

Președinte și Fondator Smalfiland

 

PS:
Pentru a înțelege mai bine cum funcționează aceste instrumente este de preferat a participa la conferințele noastre online de Marția.
Pentru a participa la conferințele noastre va fi suficient de a clica pe fraza link-ată de dedesubt în fiecare Marți la ora 21.00: INTRĂ ÎN CONFERINȚĂ