linkedin_7Cu acest pas începe descoperirea Social Media Marketing-ului și ale multiplelor sale aplicații. Vom utiliza Linkedin, Twitter, Google+, Facebook, Smalfiland și multe altele puțin cunoscute în România, dar mult utilizate în străinătate.

Vom pleca de la cel mai puternic instrument de comunicare pentru profesioniști. În fiecare zi pe Linkedin, în întreaga lume, milioane de profesioniști schimbă contacte, sugestii, opinii, idei și oportunități de afaceri și de lucru.

Linkedin nu este o Rețea Socială pentru a face prietenii și a petrece timpul între prieteni, cine folosește Linkedin este un profesionist care caută contacte în același domeniu de referință.

Unul dintre primele rezultate care-l întâlnește, cel ce scrie numele tău pe Google, este Profilul tău de  Linkedin. Cu cât va fi  mai complet și profesional, cu atât vor crește  oportunitățile pentru tine.

Un profesionist demn de acest nume nu poate să nu aibă un profil Linkedin complet și actualizat.

 

Înscrie-te și completează profilul tău 100 %

Pentru a te înregistra, pur și simplu du-te pe www.linkedin.com și completează relativul  formular de înregistrare prin introducerea tuturor datelor care sunt solicitate. În special, la crearea Profilului tău de Linkedin introduce aceste date:

  • Calificarea: Social Media Manager
  • Sector: Marketing și Publicitate

Dă consensul de a adăuga adresa ta de email și consimte și importarea contactelor din lista contului tău de poștă electronică. Aceasta îți va permite de a invita toți prietenii tăi pe profilul tău de Linkedin.

În următorul pasaj, consimte distribuirea profilului tău pe Facebook și Twitter. Alege opțiunea basic (gratuit) și ești pe noul tău profil profesional de Linkedin.

Dedică câteva minute din timpul tău pentru a face profilul complet 100% și dă o particulară atenție la completarea părții: ”Parcursul Profesional și Academic – Rezumat”

Conținutul acestei secțiuni este primul lucru pe care îl citesc toți cei care vizitează profilul tău și trebuie să fie deci o vitrină( prezentare) excelentă.

O vitrină servește pentru a atrage atenția, așa că este important a adăuga un mesaj care captează imediat atenția vizitatorilor.

Ai câteva secunde pentru a capta curiozitatea cititorului și al face să  înțeleagă că ai  putea fi un contact profesional util pentru el .

Utilizează acest mesaj:

 

*******

Sunt un Social Manager Smalfiland

Smalfiland este o nouă Rețea Socială care, te Formează, te Plătește și a căruia ești  Proprietar.

  1. Smalfiland te Formează pentru că toți înscrișii noștri pot frecventa cursuri online gratuite pentru a deveni Programatori, Web Master, Consultanți Marketing ,Creativi Digitali și mult mai mult…
  2. Smalfiland te Plătește deoarece în fiecare lună, o cotă din facturatul societății este împărțită între toți Afiliații în baza Calificării Sociale a fiecăruia;
  3. Smalfiland este Rețeaua Socială de care ești Proprietar, deoarece 45% din cotele societare sunt de proprietatea tuturor Afiliaților, proporțional cu ”Calificarea Socială” la care se reușește să se ajungă.

ÎNSCRIE-TE PE SMALFILAND DE PE URMĂTORUL LINK:    

*******

ATENȚIE: Nu uita să introduci link-ul tău de Afiliat.

Dacă dorești, poți insera fișiere sau link-uri , după preferință, la sfârșitul rezumatului.

După ce ai introdus ”rezumatul , dedică-te completării profilului tău urmărind pașii recomandați de Linkedin pentru al completa 100%. În special:

  • Inserează experiențele tale;
  • Inserează cuvintele Marketing, Social Media Marketing, Web Marketing, Publicitate, etc.  între abilități și experiențe pentru a fi prezent în rezultatele de căutare internă pe Linkedin; 
  • Inserează pregătirea ta;
  • Inserează fotografia ta ( un profil fără o fotografie nu servește).

Dacă nu ai făcut-o deja în timpul înregistrării, adaugă agenda email, importând-o direct din profilul tău de Linkedin.

În pagina de pornire Linkedin(home page) în colțul din dreapta sus, este un buton numit ” aggiungi collegamenti”, făcând clic pe acesta se deschide o fereastră din unde poți invita toți prietenii prezenți în contul tău de poștă electronică.

 

Începe să creezi Rețeaua ta de Contacte

Cum vei avea modul de a înțelege în următorii pași, este de fundamentală importanță să mărești progresiv propria Rețea Online.

Trebuie să te obișnuiești a vedea rețeaua personală de contacte pe principalele Rețele Sociale ca fiind publicul tău.

După ce ai deschis profilul tău Linkedin și l-ai făcut interesant pentru cei care îl vor vizita, trebuie să te dedici la crearea rețelei tale de contacte LinkedIn.

În acest pas, îți vei da seama cât de ușor este pentru a ajunge la primele 500 de contacte LinkedIn şi chiar mult mai mult, intrând în contact cu mii de potențiali Parteneri din fiecare parte a lumii fără efort și fără a cheltui nimic.

Linkedin este o Rețea Socială care se pretează ca nici o alta la  necesitatea de a mări numărul de contacte, în propriul sector de experiență.

Lasă-te sfătuit de Linkedin. Pe pagina Home page este prezentă în partea dreaptă sus, lângă fotografia ta o iconiță cu un + în față, punând mouse-ul deasupra ei se deschide o fereastră cu titlul ”Persoane care ai putea să le cunoști”

Făcând clic pe link-ul “Vezi alte detalii” se va deschide o pagină unde Linkedin îți sugerează contactele care ți-ar putea fi utile în baza conținutului profilului tău personal.

Din lista de posibile contacte care ți le propune Linkedin, alege cele care fac(Target-ul tău)domeniul care te interesează. .

Pentru a adăuga un nou contact trebuie doar să faci clic pe “collegati” și jocul este făcut. Dacă ai un profil complet, majoritatea cererilor vor fi acceptate.

Cine este pe Linkedin, este în căutarea de noi contacte profesionale și, prin urmare, nu are nici un motiv pentru a nu accepta noi contacte profesionale. Va trebui doar să aștepți pentru a primi acordul .

Dacă în aceste prime zile, ai lucrat bine pe Linkedin, este probabil că au blocat contul tău pentru a limita excesivele cereri de contacte.

Poți solicita deblocarea direct la asistență făcând clic pe acest link: http://guida.linkedin.com/app/answers/detail/a_id/4020 şi apoi fă clic pe “tentează a anula limitarea “.

În alternativă, poți  aștepta ca Linkedin să-l deblocheze după câteva zile. Interesul unei Rețele Sociale este de a favoriza relațiile și nu de a le bloca.

Misiunea Linkedin-ului este de a conecta profesioniștii din toată lumea pentru ai face mai productivi și de succes. Acesta este motivul pentru care Linkedin are acum peste 200 de MILIOANE de membri. O adevărată mina.

Important este a face un lucru constant , zi de zi, fără a exagera și vei vedea că Rețeaua ta va crește zilnic fără pra mult efort. Știi… este constanța care aduce rezultate importanti.

 

Cum să mărești rapid contactele de Linkedin?

Este posibil ca Linkedin să îți ceară să  introduci adresa de e-mail a contactului cu care vrei să te pui în legătură, sau este posibil să ceară  alte informații pentru a verifica dacă tu cunoști într-adevăr acea persoană, în cazul în care tu nu te ducipe contactele de al 2 ° nivel.

Dacă vezi profilul unuia dintre contactele tale , este posibil , de asemenea, să vezi numărul conexiunilor sale personale de primul nivel, care corespunde contactelor tale de al 2 ° nivel.

Făcând click pe numărul contactelor SALE de PRIMUL NIVEL, apare deci lista contactelor tale  de AL DOILEA NIVEL la care Linkedin îți permite să te conectezi fără prea multe formalități.

Este suficient a clica pe butonul “conectează-te” situat în partea dreaptă a persoanelor care  fac parte din  același sector și se deschide o fereastră în care putem insera un mesaj scurt de acest tip:

“Bună ziua, aș dori să vă adaug la rețeaua mea profesională pe Linkedin”

Acesta este modul cel mai simplu  și mai rapid pentru a ajunge să ai mii de contacte care au aceleași interese ca și tine, și prin urmare ar putea fi interesați de proiectele tale.

Pe măsură ce vor crește contactele tale Linkedin,  este absolut necesar să le organizezi în grupuri  de maxim 50 de membri pentru a putea ulterior să le gestionezi în mod simplu și eficient.

 

Organizează Rețeaua ta de Contacte

Linkedin este un instrument extraordinar pentru a organiza mai bine contactele noastre. De fapt ne permite de a ordona contactele noastre în baza categoriei de apartenență, atribuind fiecărui contact un TAG (etichetă).

Poți organiza Taguri-le în baza  categoriilor și creare până la 200 de grupuri diferite.

Important este ca fiecare grup să aibă un maxim de 50 de membri și să fie toate persoane care au afinitate cu o determinată categorie de target.

Să mergem în detaliu:

În pagina principală de Linkedin, în partea de sus, găsești vocea de menu  “Rețeaua mea – contacte” și sub-menu “legături/ contacte”

Făcând clic pe “contacte(collegamenti) îți va apare pagina cu toate contactele tale organizate în ordine alfabetică și în partea stângă vor apărea o serie de voci (TAGS).

Aceste Tag-uri pot fi adăugate sau șterse de noi, după preferință.

Începe a șterge cele care sunt deja prezente în modul de a crea grupurile cu TAG-urile la alegerea ta.

In fereastra din stanga alături de vocea TAG, poți clica pe vocea

“gestionează”și apoi șterge Tag-urile deja inserate de Linkedin făcând clic pe fiecare singură voce.

Apoi poți crea grupuri cu Tag-urile decise de tine. În acest mod poți adăuga până la 200 de categorii diferite . Important este ca fiecare nou grup să nu depășească 50 de membri.

Aceasta îți va permite să trimiți un mesaj în același timp tuturor contactelor dintr-un anumit grup fără a pierde controlul asupra mesajelor trimise.

Va fi suficient deci , să mergi din nou pe menu-ul din stânga , să faci clic pe TAG ”fără tag” și se va deschide lista contactelor tale care nu au fost încă atribuite unui grup.

Fă click deci pe primele 50 contacte relevante  target-ului  de TAG și du-te pe vocea ”modifica tag” sus în dreapta, bifează vocea TAG-ului care dorești și salvează.

În acest mod ai creat primul grup. Apoi, va fi de ajuns să mergi înainte cu al doilea grup TAG și așa mai departe.

La sfârșit vei avea atâtea grupuri de 50 de persoane fiecare, că vei putea gestiona în mod simplu, profesional și eficient, evitând trimiterea acelorași mesaje la aceleași persoane.

Pentru a evita de a insera aceleași persoane în mai multe grupuri, amintește-ți de a clica pe vocea ”fără tag(senza tag)” în partea stângă și ia contactele direct din lista care apare.

În acest fel vei fi sigur că o persoană nu poate apărea în mai multe grupuri evitând duplicarea în trimiterea de mesaje. Trebuie să faci Marketing NU spam.

Înainte de a începe a forma un alt nou grup îți recomandăm de a  actualiza pagina, deoarece îți vor apărea încă vechile contacte selecționate. Pentru a face acest lucru va fi suficient să mergi pe ”home page ” și să te întorci din nou pe contacte(collegamenti).

 

Începe a contacta Rețeaua ta Socială

Până aici ți-am sugerat cum să mărești rapid contactele tale pe Linkedin și cum să le organizezi în grupuri folosind Tag-uri pentru a le gestiona în mod simplu, rapid și eficient. Acum, să mergem înainte…

Făcând clic pe fiecare grup prezent în menu-ul TAG la stânga, vor apărea în partea centrală a paginii, toți membrii grupului respectiv,  în timp ce în partea dreaptă  va apărea  numărul de contacte.

Este important ca fiecare grup să nu aibă mai mult de 50 de membri, deoarece Linkedin ne permite de a trimite maxim 50 de mesaje odată.

În partea dreapta este prezent de asemenea  butonul “trimite mesajul”.

Făcând clic pe acest buton, Linkedin inserează direct cei 50 de membri ai grupului în componenta adresei și îți permite, cu doar un singur clic, să trimiți un unic mesaj la toți.

Înainte de a trimite mesajul, TREBUIE ABSOLUT SĂ ELIMINI semnul de spunta(bifă) din căsuța “Consimte  destinatarilor să vadă numele şi adresele de email a altor destinatari “.

Daca lași semnul de  bifă, toți vor vedea că este vorba de un mesaj trimis la alte  50 de persoane, în timp ce eliminându-l va părea personal, care este mult mai acceptabil, față de un mesaj colectiv.

Social Media Marketing este o activitate serioasă… Nu trebuie mult timp pentru a face Marketing în mod eficient, dar trebuie să fim organizați, dotați cu o agendă și a urmări  un determinat parcurs studiat la masă.

 

Linkedin în limba engleză…Deschide-te lumii întregi!

Dacă ai început a cere contacte , poate ai observat că Linkedin, întotdeauna îți recomandă contacte  externe. Aceasta este o enormă oportunitate pentru ați mări Rețeaua în străinătate.

Pentru a  internaționaliza Compania noastră și a fi proiectați pe piața mondială nu putem, prin urmare, să nu avem profilul nostru Linkedin în limba engleză.

Cum vei avea modul de a  înțelege mai târziu, Italia (România) reprezintă o nesemnificativă și MICROSCOPICĂ felie din această imensă piață globalizată și pentru aceasta ne convine să facem un profil Linkedin în engleză sau o altă limbă.

Nu vorbești limba engleză?

Nu te gândi la limitele tale și nu căuta scuze pentru a “nu face”, gândește-te numai a mări Rețeaua ta Online, tot mai mult…

Smalfiland este locul în care poți ajuta și poți fi ajutat. Fără limite, fără invidie şi fără rezerve. De aici înainte te vom ajuta a te simți protagonistul unei lumi globalizate , fără să-ți pui limite.

Este posibilă traducerea profilului tău principal în alte limbi, făcând clic pe “Profil” apoi pe SĂGEATA de lângă “Editare Profil” şi selectează “Crează profilul tău în altă limbă “.

Alege limba engleză și introdu titlul profesional, fă clic pe “Crează profilulşi vei fi trimis la noul profil în limba engleză. Ajuns  în acest punct este suficient  pur și simplu să inserezi textul în rubrica “Rezumat” în altă limbă.

Vei avea deci profile diferite, unul în italiană, română și unul în engleză, care se pot modifica, după cum îți place, prin butonul “Profil – Editare Profil” și făcând clic pe menu-ul care se deschide  în verticală, pe elementul “Profil : Italiană/Română/Engleză”.

Este posibil a crea tante profile în alte limbi, câte limbi sunt disponibile pe Linkedin.  În acest fel vizitatorul vizualizează care dintre profilurile tale, este compatibil cu limba profilului său.

Aceasta înseamnă că dacă profilul tău este vizitat de un englez, va apărea profilul tău în engleză , dacă profilul tău va fi vizitat de un francez, va apărea  profilul tău francez și așa mai departe…

Deci, din acest moment vei putea utiliza Linkedin pentru a te deschide lumii întregi fără limite de limbă, fără limite de spațiu și mai ales, fără limite de timp.

După cum vezi Linkedin pare făcut special pentru a face proiectul nostru mondial. O imensă mina unde puteți găsi sute de mii de contacte și de posibili Afiliați Smalfiland.

Lumea Rețelelor Sociale este un ocean infinit și suntem doar la începutul unei ere. În viitor vor crește posibilitățile oferite de aceste extraordinare instrumente de partajare, pentru a ajunge rezultate astăzi inimaginabile.

Amintește-ți că o Rețea Socială, o dată construită, este instrumentul perfect pentru a domina web-ul în propriul sector de competență

 

Salutări de la Michele Santise

Președinte și Fondator Smalfiland

 

Notă: 
Pentru a înțelege mai bine cum funcționează instrumentele este preferabil a participa la conferințele noastre de Marția.
Pentru a participa la conferințele noastre este suficient să dai click pe această tastă în fiecare Marți la ora 22.00: INTRĂ ÎN CONFERINȚĂ