alltwitter-twitter-bird-logo-white-on-blue_1Cu acest pas începe descoperirea Twitter-ului și vei avea modul de a măsura puterea pe care Social Media Marketing poate exprima pentru a penetra pe piață cu o forță care nici o altă formă  publicitară posede.

Cu acest pas vei învăța a utiliza Twitter ca nimeni altul, făcându-l mai simplu, puternic și eficient decât Linkedin și făcând un excepțional instrument de marketing perfect  modelat pentru exigențele tale.

Nu este ușor a fi ”notați” pe Twitter deoarece se riscă de a fi absorbiți într-un vârtej de twetts , followers și following. Dacă nu ai o adevărată strategie de marketing devine foarte dificil a trece de concurență și a te face recunoscut.

 

Dar nouă de Smalfiland , nu ne lipsesc ideile…

 

În marketing în general și mai ales în Social Media Marketing în particular, pentru a fi într-adevăr eficienți este necesar ca în mintea potențialilor clienți să rămână imprimat numele Brand-ului și un mesaj care îl acompaniază.

Acesta este simplu obiectiv al publicității. Fie că este frumos sau mai puțin frumos , nu are importanță,pentru a fi eficienți trebuie purtat un mesaj care împreună cu Brand-ul , să rămână în mintea potențialilor clienți până când devine familiar.

Pe Twitter acest rezultat este și mai dificil de ajuns. Pentru a nu fi copleșiți de mii de twetts care sunt scrise în fiecare zi ,vom utiliza o unică strategie  urmărită de toți Social Manager-ii.

Twitter se deplasează cu viteza unei micro informații. Cine urmărește fluxul de știri în pagina principală (home), va citi numai 10% din twetts care-i trec în fața ochilor.

Vom ieși în evidență în fața concurenței numai dacă vom reuși să scriem tweetts creative, ușor de recunoscut și mereu prezente la orice oră din zi și din noapte, astfel încât să ajungă un singur mesaj…puternic, clar și direct , acesta:

 

Smalfiland…Socialul care te Plătește și a căruia ești Proprietar!

 

Înscrie-te și valorizează Brand-ul și Messajul

Evident că se începe de la înregistrare. Făcând clic pe www.twitter.com va apărea formularul de înregistrare. Introdu deci numele tău, email-ul tău principal și o parolă.

Ulterior se va deschide o a doua fereastră rezumând datele introduse de tine. Prima de a accepta poți pune numele tău complect în secțiunea ”alege numele tău de utilizator”

Apoi confirmă înregistrarea ducându-te în căsuța ta de poștă electronică pentru a clicca pe email-ul de confirmare și vei fi imediat pe noul tău profil de Twitter!

Vei primi un mesaj în care Twitter te invită să urmărești cât mai multe persoane posibil. Ia-l în considerație și dă-ți un obiectiv ușor de 50 de persoane zilnic. Pentru a urmări 50 de persoane zilnic sunt de ajuns 50 de secunde pentru 50 de click!

 

Cum se face și pe cine trebuie să urmărești?

De fiecare dată când urmărești o persoană, Twitter îți va trimite o notificare în poșta electronică de noul tău Following(persoana care o urmărești). Aceasta este oportunitatea perfectă pentru a face cunoscut Brand-ul și a lăsa mesajul nostru.

Ai puține secunde pentru a captura atenția celui care citește și pentru aceasta mesajul trebuie să fie ”fotografiat”, deci, înainte de a începe  configurarea profilul tău pentru a obține  rezultate maxime cu un efort minim.

După cum s-a menționat, strategia noastră de marketing prevede că toate persoanele care le urmărim(Following) citesc numai două lucruri: Brand-ul și mesajul care îl însoțește. Du-te deci în ”Home page ” al profilului tău și fă click pe ” Modifică profilul”.

Sub numele tău va trebui să introduci mesajul nostru publicitar:

 

Smalfiland…Socialul care te Plătește și a căruia ești Proprietar!
(INSEREAZĂ LINK-UL TĂU DE INVITAȚIE)

 

Acesta este mesajul pe care-l vor primi în căsuța de poștă electronică cei ce vei decide de a urmări, adică Following.

Amintește-ți de a insera link-ul tău de invitație în modul ca vizitatorul să poată să se înscrie în Smalfiland folosind link-ul tău de Afiliat.

 

Dar pe cine trebuie să urmărești?

Întrebările pe care trebuie să și le pună întotdeauna un Expert de Marketing sunt 2:

  1. Care este Target-ul meu de referință?
  2. Cum fac să-l interceptez?

Trebuie deci să identifici o ”categorie” de persoane interesate a ceea ce faci și ulterior să găsești modul de a le intercepta prin intermediul Social-urilor sau oricare alt instrument adecvat.

Poți intercepta target-ul tău în baza a ceea ce fac(adică identifici categoria) sau în baza a ceea ce doresc(adică identifici interesele).

  • După categorie: Dacă de exemplu Target-ul este reprezentat de ”ferme agricole” le poți căuta pe motorul de căutare intern de Twitter. În acest mod vei reuși a identifica exact target-ul tău. Va fi de ajuns să-i urmărești și în automat Twitter va trimite o notificare în căsuța lor de poștă electronică. Cu un click vor primi ”biletul tău de vizită”. Acest simplu gest făcut cu criteriu și constanță, te va ajuta să-ți faci publicitate și să-ți creezi Rețeaua ta Socială și pe Twitter. Este de fapt probabil ca unii dintre ei vor deveni la rândul lor Follower-ii tăi și vor putea deci să vadă și mesajele tale pe paginile lor și va fi de ajuns de a purta trafic pe pagina ta.
  • După interese: Dacă de exemplu target-ul tău este reprezentat de persoane interesate de Marketing sau de Trading sau de literatură , este ușor ai găsi în calitate de Followers, sau mai bine zis persoane care urmăresc experți de Marketing, de Trading sau de profile care tratează literatura, dar urmăritorii lor. În acest caz însă, nu ne interesează să urmărim Experții de Marketing, de Trading sau ”literații”, … doar urmăritorii lor. 

În cazul nostru, potențialii noștri înscriși sunt persoane interesate noilor oportunități, deci practic toți. 

Dar dacă trebuie să alegi o categorie, îți convine să alegi persoane interesate de Marketing. 

Acești potențiali înscriși , mii, îi găsești pe Twitter în calitate de Followers, sau mai bine spus persoane care urmăresc cei mai faimoși experți de Marketing la nivel mondial.

Pe noi, deci nu ne interesează să urmărim Marketers experți , ci Followers lor.

În acest mod vom reuși a intercepta exact target-ul nostru. Va fi de ajuns să-i urmărim și în automat Twitter va trimite o notificare în căsuța lor de poștă electronică . Cu un singur click vor primi ”cartea ta de vizită”.

Acest simplu gest făcut de noi toți cu criteriu și perseverență, va crea interese pentru ”Proiectul Smalfiland” și va fi de ajuns pentru a purta trafic pe pagina de invitație și deci în Rețeaua ta Online.

Cu cât va fi mai mare numărul nostru de Following cu atât va fi mai mare interesul pentru ceea ce facem și mai mulți vor fi înscrișii în Smalfiland. După cum vezi cercul se închide întotdeauna!

 

S-o facem în practică

Pentru a intercepta target-ul nostru ideal, sau cei ce sunt interesați de exemplu de ”Marketing” va fi de ajuns să intrăm pe profilul unui vestit expert de Marketing și să urmărim Followers săi.

Du-te deci pe spațiul alb al motorului de căutare intern de Twitter, sus în dreapta și scrie una din următoarele cuvinte: ”Marketing, Web Marketing, Internet Marketing” sau cuvinte asemănătoare.

Îți va apărea un menu în vertical, unde în partea de jos este scris: ”Caută între toate persoanele pentru…” dă click și se va deschide o listă infinită de persoane experte în Marketing.

Alege deci unul dintre acești experți și intră pe profilul celui care are cel puțin câteva mii de Followers. După ce ai intrat , dă click pe numărul său de Followers și se va deschide o nesfârșită listă de potențiali înscriși.

Utilizează 50 de secunde din timpul tău pentru a clica pe 50 de profile . Închide calculatorul și notează-ți în agenda ta că trebuie să o faci zilnic. Marketing-ul este un lucru lent de persuasiune, deci nu te grăbi.

Vei ajunge obiectivele tale împreună cu noi toți. Imaginează-ți 1000 de Smalfers care fac acest lucru în fiecare zi pentru un an întreg… 18.250.000 de persoane vor fi contactate de același identic mesaj.

 

Și dacă Smalfers ar fi 10.000? Și dacă în loc de 1 an ar fi 5 ani?

 

La ce servește hashtag(#)?

Cuvântul derivă din engleză hash(#) și tag(etichetă).

Hashtag-urile sunt utilizate în principal ca instrument pentru a permite utenților web de a găsi cât mai ușor un mesaj legat la un subiect specific și a putea participa la discuție.

De asemenea, ele servesc pentru a încuraja să se alăture discuției asupra unui subiect indicându-l ca fiind interesant. În principiu sunt etichetele care servesc pentru a clasifica toate mesajele cu același cuvânt cheie.

Mesaje cu același cuvânt cheie, de oriunde provin din lume, sunt vehiculate într-un singur loc. Este suficient să scrii de exemplu, #Mondialedefootball pentru a avea toate tweet-urile cu acest cuvânt cheie.

În acest fel puteți găsi cu ușurință cele mai recente tendințe și teme ale Twitter-ului, subiecte populare, care sunt cuvintele cheie cele mai utilizate în mesajele de la un anumit moment al zilei.

Cele mai folosite hashtag-uri le puteți vedea în partea stângă a paginii Twitter și indică exact ceea ce lumea urmărește la un anumit moment. Poți de asemenea să faci cercetări la nivel local, național sau global.

 

Începeți să twittați!

Secretul pentru a fi notat este twitt-are în cantități INDUSTRIALE. Nu crede pe cine spune că pe Twitter nu trebuie să postezi prea multe știri pentru că se riscă de a plictisi pe cei ce te urmăresc(Followers).

În medie fiecare din noi urmărește peste 500 de persoane și fluxul de pe pagina principală (Home) este atât de rapid că, dacă persoanele care le urmărești tu(Following)ar twitt-a la fiecare 10 minute , n-ai reuși să-ți dai seama de prezența lor.

Deci, până când urmăritorii(Followers) noștri ar putea nota BRAND-UL și mesajul nostru este necesar să fim în mod insistent prezenți la orice oră de zi și de noapte…

Cu aceasta nu-ți cerem să dedici toată ziua Twitter-ului…. Amintește-ți că Robowos lucrează pentru tine!

 

Un călduros salut de la Michele Santise

Președinte și Fondator Smalfiland

 

PS:
Pentru a înțelege mai bine cum funcționează aceste instrumente este de preferat a participa la conferințele noastre online de Marția.
Pentru a participa la conferințele noastre va fi suficient de a clica pe fraza link-ată de dedesubt în fiecare Marți la ora 22.00:
INTRĂ ÎN CONFERINȚĂ